Vårdager i Pietrasanta og ny grafikk!

Denne uken har jeg jobbet i Pietrasanta med nye etsninger. Det er noe av det beste jeg vet, å tilbringe tid ved tegnebordet i verkstedet, se oppover mot olivenlundene og marmorfjellene, og utforske alle mulighetene som finnes innen de grafisk teknikkene etsning og akvatint! Hver gang lærer jeg noe nytt, selv om jeg har jobbet med disse teknikkene i nesten 30 år!

Denne gang har jeg laget to små etsninger. Det er mye pirk med slike små flater, og motivene har gått gjennom syre, akvatint og mange kjemiske prosesser, før prøvetrykkene har valset seg gjennom pressa. Disse to motivene ser jeg nesten på som to smykker, ikke at utseende så klart, men fordi det minner om samme bittesmås detaljene man må håndtere i smykke-faget, som jeg var borte i dag jeg gikk på KHiO i sin tid. Jeg har jobbet mest med store flater innen maleri de siste årene, så dette var en utfordring!

Motivet med den unge jenta har jeg dedikert til min kjære datter, som nettopp fylte 15 år, og er konfirmant om noen måneder. Samtidig er det også en hyllest til alle andre i denne alderen, og ikke minst til deres nære, som kanskje kjenner på de samme tingene som jeg gjør rundt løsrivelse og la barna slippe ut i verden litt og litt..
Denne alderen er fantastisk i alle sine fasetter, med fysiske endringer, utvikling av styrke og bevissthet rundt sin egen vilje og sårbarhet. Nye steg skal tråkkes på vei inn i ukjente og spennende omgivelser og Blåvingen viser vei.

 

Ut i verden 10 x 14 cm

Blåvingen har jeg jobbet med i en årrekke, som metafor for fornyelse, endring og livskraft. Jeg brukte den som symbol for Nomis fantasivenn da hun var tre år, det var slik det hele startet med alle sommerfuglene som siden har dukket opp i mange av mine motiver. Det å følge med på et menneske sin utvikling slik jeg har gjort med min datter, fra første sekund i hennes liv, er helt uten tvil det aller mest inspirerende jeg har, og opplever til dags dato!

 

Det andre motivet jeg har laget har jeg kalt «Stjerne-fangeren» det er også 10 x 14 cm og er både etsning og akvatint.

Stjernefanger

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.