BIO

Gro Mukta Holter er maler, grafiker, tegner og har også erfaring med offentlig utsmykning og installasjoner, samt en rekke designprosjekter internasjonalt og nasjonalt.

Jeg er opptatt av å utforske kulturelle og identitetsmessige temaer i mitt kunstnerskap. Som adoptert spedbarn fra Bangladesh til Norge i 1976, reflekterer jeg over hvordan oppveksten og barndomsminnene våre former våre verdier og holdninger. Jeg ser spesielt på hvordan min utenlandske bakgrunn problematiserer spørsmål rundt identitet, og navigerer gjennom komplekse følelser knyttet til kulturarv, savn, ensomhet, mellommenneskelige relasjoner og tilhørighet.
Jeg utforsker også temaer knyttet til globalisering og hvordan mennesker påvirker naturens biologiske mangfold. Jeg er motivert av min egen undring over å ikke kjenne noe til min biologiske arv og gener, og ønsker å bidra til økt forståelse og empati for andre mennesker som har opplevd lignende ting eller på ulike måter kan relatere til disse temaene. Visuelt har jeg alltid brukt en koloritt som noen ganger blir sett på som unorsk. Dette kan være en påminnelse om den arven jeg ikke kjenner, som kanskje er knyttet til spørsmålene rundt hva er arv og hva er miljø? Jeg ser på disse ubesvarte spørsmålene som en berikelse, og jeg vil fortsette å utforske og reflektere over disse temaene i mine malerier, tegninger og grafiske arbeider.

For mer info følg gjerne med på Facebook og instagram eller ta direkte kontakt for en privat visning. Har du en bedrift/kunstforening, kan vi sette sammen kundekveld/event på et av mine atelierer.

Kontakt: gromuktaholter@gmail.com

Beste hilsen Gro

Foto: Isaia C. Holsæter

CV

Her kan du se mine tidligere utstillinger og priser osv. Les hele CV her.