BIO

Gro Mukta Holter er maler, grafiker, tegner og har også erfaring med offentlig utsmykning og installasjoner, samt en rekke designprosjekter internasjonalt og nasjonalt. Tematikken i hennes arbeider er ofte relatert til biologi, identitet, hukommelse, minner og mellommenneskelige relasjoner. Hun følger en figurativ og håndverksmessig tradisjon, men løser gjerne opp motivene med uventede vendinger, som kan ha ekspressive eller surrealistiske tilsnitt. I kunstnerskapet regjerer det en gjennomgående sterk koloritt, som kan gi assosiasjoner til østens gamle tekstilhistorie i kombinasjon med visuelle mønsterformasjoner inspirert av Japanske tresnitt fra 1700-tallet.

 

Det finnes alltid en kjerne av realisme i det jeg skaper, og jeg forholder meg trofast til et håndverk, som i bunn og grunn springer ut fra klassisk, figurativ frihånds-tegning. Siden 90-tallet, da jeg begynte på kunstskole, har jeg utforsket begreper knyttet til identitet, biologi, relasjoner, arv og miljø. I 2004 tok jeg Master på KHiO, der utforsket jeg ulike identitets-begreper i kunsthistorien. Jeg har fortsatt i den banen, og er stadig opptatt av livsløpets ulike faser. I motivene mine berører jeg ofte allmenne og gjenkjennelige situasjoner, men vrir og endrer på det mest opplagte og logiske. Med ulike visuelle grep, forsøker jeg å skape innganger til refleksjoner hos mottagernes egne livserfaringer. Jeg jobber med litografi, maleri, tegning og dyptrykk, i to atelierer i Oslo. En avdeling for store formater maleri, og en avdeling som er kombinert galleri-showroom/grafikk og tegne-atelier. Siden 2019 har jeg bosatt meg halve tiden i Pietrasanta, Italia. Der jobber jeg med gammeldags dyptrykk og kritt-tegning. 

 

For mer info følg gjerne med på Facebook og instagram eller ta direkte kontakt for en privat visning. Har du en bedrift/kunstforening, kan vi sette sammen kundekveld/event på et av mine atelierer.

Kontakt: gromuktaholter@gmail.com

Beste hilsen Gro

 

Foto: Isaia C. Holsæter