Neste separatutstilling

HØST

Oslofjorden Kunstsenter 10-25 september

Fra kl 12-16

Utstillingen viser 13 nye malerier samt nye tegninger og grafiske verk (litografier og etsninger)

Hvis jeg skal si noe kort om mitt snart tyve år lange kunstnerskap må det være at det alltid finnes en kjerne av realisme i det jeg skaper og at jeg holder meg trofast til et håndverk, som i bunn og grunn springer ut gammeldags figurativ frihåndstegning. Siden 1992, da jeg bestemte meg for å leve som kunstner, har jeg  utforsket det medmenneskelige og allmenne i tilværelsen, og uttrykt dette i motivene gjennom teknikker som maleri, tegning og grafikk. Jeg har aldri hatt behov for å rope høyt, skape furore eller provokasjon via kunsten, jeg har fokusert på det jeg kan relatere til noe i hverdagslivet, eller som har rot i det trivielle på en eller annen måte. Opp gjennom disse 19 årene som billedkunstner har jeg blitt tildelt en mengde personlige beretninger fra ukjente mennesker. De forteller meg ofte åpenhjertig om livene sine, om familie, oppvekst og slektshistorie, men mest av alt om spesifikke hendelser, som har preget dem på ulike måter. Dette skjer helt av seg selv, eller rettere sagt, det oppstår i møte med verkene jeg har laget. Jeg kunne nok skrevet flere avhandlinger, hvis jeg hadde samlet og notert alle sammen, som et kartotek over levd liv. I motivene mine dukker fragmenter av dem opp, bevisst eller ubevisst, og kan oppleves som en slags allmenn aksept for hva livet kan romme.

I utstillingen HØST viser jeg nye malerier, grafikk og tegning produsert det siste året i Norge og i Italia. Dette er min fjerde soloutstilling på Oslofjorden Kunstsenter og det er hyggelig å igjen bli invitert til dette pittoreske galleriet i Drøbak. Velkommen til vernissage med kunstsamtale mellom Mette Torstensen og meg.

Gro

Bare et bad til, pastellkritt-tegning
Sammen innover 60 x 60 cm
Svømmere 73,5 x 45 cm tegning
Varm sol 120 x 90 cm

 

Aftenbadere 80 x 80 cm

 

One thought on “Neste separatutstilling

  1. Lise Bjercke Hellum says:

    Hei Gro, du har en fantastisk fin måte å få fram flotte motiv på. Jeg liker spesielt den turkise nyansen du bruker, vakkert ❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.