Båt på fjorden

Jeg har ikke ord! Boken «Båt på fjorden» av min nye venn og multikunstner, Ketil Bjørnstad, er nå ute i bokhandlere landet rundt. Bildet mitt «Jeg ror til deg» pryder omslaget og boken inneholder nydelige dikt. Ketil Bjørnstads musikk og litteratur har inspirert meg siden jeg var barn og at han nå har valgt mitt bildet til sin siste diktsamling er veldig stas! Men som om ikke det var nok, neste år fyller Ketil Bjørnstad 70 år og samtidig feirer han 50-årsjubileum som forfatter, i den forbindelse gir han ut en samling kjærlighetsdikt, skrevet gjennom femti år. Boken skal hete «Sommernatt ved fjorden» og vil inneholde et stort utvalg av mine bilder inni og utenpå. I dag er billetter til jubileumskonserten på Rockefeller lagt ut, kvelden vil også by på cd/dvd og boklansering! Kjøp billett her: https://www.rockefeller.no/rf040522.html
Her kan du bestille boken https://aschehoug.no/bat-pa-fjorden
BÅT PÅ FJORDEN

Hvordan opplever man livet når man vet man er på vei inn i alderdommen, og likevel føler seg ung, med minner som vever seg inn i synsfeltet og vekker tanker og følelser som blander seg med de man har i sitt eget liv akkurat nå?

Det er 48 år siden Ketil Bjørnstad kom ut med sin siste diktsamling, året etter debuten med Alene ut i 1972, som kom i tre opplag. I Bergens Tidene skrev forfatteren Finn Bjørnseth: «Det er et mirakel, og man griper seg i å beklage at en slik begavelse er henvist til vårt snevre norske språkområde. Det er slike hendelser som gjør anmelderlivet verdt å leve!» Om oppfølgeren Nærmere skrev Brita Polland i Morgenbladet: «… en diktsamling med usedvanlig mange gode dikt … Jeg vil ønske denne boken mange lesere.»

Båt på fjorden er en direkte fortsettelse av Bjørnstads lyriske prosjekt fra den gang. De fleste av tekstene er helt nye, men det finnes også enkelte tekster som går helt tilbake til syttitallet, og som er blitt bearbeidet gjennom årene. Noen få er også tonsatt. Mange motiver er gjenkjennbare for lesere som har fulgt Verden som var min-sekstetten. Her er dikt om egen usikkerhet, om famling, skuffelser og forventning. Men også dikt om begjær, triumf og plutselige gleder, om Dvoraks cellokonsert, Paris, Hemingway, døden og Sunnhordland. Og et hyllingsdikt til den unge alpinisten Kajsa Vickhoff Lie.

 

One thought on “Båt på fjorden

  1. Pingback: Sommernatt ved fjorden,kjærlighetsdikt gjennom 50 år med grafiske arbeider av Gro Mukta Holter – Kunstner Gro Mukta Holter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.