MUKTAMAGIC 9-31. mars Gulden Kunstverk

INVITASJON
GRO MUKTA HOLTER

«MuktaMagic»
nye malerier
Velkommen til vernissage
Lørdag 9. mars kl 14 – 17
 
Artisten VÅRIN synger

Forfriskninger – Kafé

UtstillingsKATALOG

Utstillingen varer til søndag 31. mars

Gro Mukta Holter «MuktaMagic», maleri, tegning og grafikk, 9. – 31. mars 2019

Lørdag 9. mars kl 14 åpnes dørene til utstillingen «MuktaMagic», skapt av den vitale og meget lovende billedkunstner Gro Mukta Holter. Det er mye magi i bildene til Gro, og med hennes historie er det innlysende at livet kan være magisk, akkurat som larven om våren som forvandles til en sommerfugl og lettes i all sin elegans en varm sommer dag. For Gro Mukta Holter er adoptert fra Bangladesh og sier det slik: ”Jeg har en nysgjerrighet i meg som driver meg.  Jeg ble funnet som spedbarn og har aldri visst noe om mitt opphav eller mine gener. Denne bevisstheten rundt min ukjente bakgrunn har nok påvirket måten jeg ser på tilværelsen, valgene og tilfeldighetene former vår identitet.”

Gro Mukta Holter (født 1976) er maler, grafiker, tegner og har også erfaring med offentlig utsmykning og installasjoner, samt en rekke designprosjekter både internasjonalt og nasjonalt. Tematikken i hennes arbeider er relatert til biologi, identitet, hukommelse, minner og mellommenneskelige relasjoner. Hun følger en figurativ og håndverksmessig tradisjon, men løser gjerne opp motivene med uventede vendinger, som kan ha ekspressive eller surrealistiske tilsnitt. I kunstnerskapet regjerer det en gjennomgående sterk koloritt, som kan gi assosiasjoner til østens gamle tekstilhistorie i kombinasjon med visuelle mønsterformasjoner inspirert av Japanske tresnitt fra 1700-tallet.

Barnet spiller en sentral rolle i kunsten til Holter. «Jeg ønsker at barne-skikkelsene i motivene mine skal være de som stiller spørsmål. De representerer den rene tanken og bevisstheten om å være i nuet fullt og helt. Barnets hjerne har ikke utviklet seg til å sortere bort eller å la seg distrahere av tid og stress på samme måte som hos en voksen person. Det basale kan lettere overskygge øyeblikket og oppmerksomheten for detaljer blir ofte mer verdsatt. I enkelte av motivene mine kan kanskje budskapet oppfattes som yndig og uskyldig siden barnet er i fokus, men for meg er den tidlige fasen i livet, der følelsene er direkte og lite tilslørte, en stor kilde til inspirasjon.»

Utstillingen rommer et 30 talls helt nye malerier samt et større utvalg tegninger og grafiske trykk. Utstillingsåpning på lørdag kl 14 får en tilleggs dimensjon ved at artisten Vårin fra Øvre Eiker skal synge. Vårin har nylig utgitt sin kritikerroste debutalbum «Even If I Started Seeing Rainbows»

Her er et lite utvalg av nye malerier som er del av utstillingen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.