Ny etsning i sola

Dette motivet tegnet jeg for noen år tilbake og nå har jeg endelig laget et etsning med disse to. Enkelt og kort forklart er det en hyllest til alle storebrødre der ute. Jeg har ikke en storebror, men jeg vet om mange som både har en, eller er en selv, og dette er til alle dem!

Jeg starter alltid med å skisse på tynne ark som jeg legger over behandlet sink-plate, det er mye som kan gå galt, og denne gangen gikk alt helt rett vest i varmen.  Den første platen måtte jeg kaste, etter mange forsøk med å «redde» den. Det er så klart kjedelig, men lærerikt, det var på grunn av solsteken at harpiks-emolusjoenen rett og slett smeltet! Så tegningen ble altfor kraftig og mørk og helt umulig å fortsette å jobbe med.

Så da var det bare å gjøre alt på nytt. Etter at jeg tegner på motivet, med syltynn blyant, ligger platene kun noen få minutter i syrebadet, og så heller jeg på regnvann for å stoppe platen i å gå i oppløsning i kjemikaliene. Hele prosessen skjer under en parasoll på terrassen i den stekende sola. Det er både ganske krevende teknisk og samtidig veldig spennende, for det tar lang tid før et ferdig trykk sitter. Alt av farger blandes for hånd, litt mer blått, litt mindre brunt.. og sånn kan jeg holde på i det uendelige, men til slutt etter å ha sovet på det, kjølt ned hodet og tankene litt med litt svømming i havet, faller brikkene til slutt på plass!

.

Hvert trykk svertes inn, så tørkes den av og små detaljer må justers. Dette gjøres i to omganger, for hvert eneste trykk. Papiret rives med lange linjaler, og et og et ark fuktes, før det må tørkes og så trykkes de.

Hvis du ønsker å bestille et eksemplar kan du gjøre det her. Jeg tar dem med til Norge i uke 30.

 

God sommer videre, buona estate🌸🌸🌸

Gro

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.