Nye litografier i sepia-toner

Jeg er og blir en tegner, jeg liker å utfordre meg selv til å hele tiden å prøve å bli en bedre tegner, maler og grafiker. Det er dessverre veldig vanlig å bruke overføring, blåkopi-ark og denslags når man lager motivene i litosteinen. Dette har jeg ikke sans for, resultatet blir ofte stivt og lite levende, og man fjerner noe av det opprinnelige og organiske uttrykket i litografi-teknikken. Jeg har derfor i mange år utfordret meg selv til å tegne, øve og trene hver dag på å bli bedre, så jeg kan gå rett på sak og tegne grafikken uten noen hjelpemidler (og juks og fanteri som det svømmer over av i kunstverdenen, dessverre). Mange lager trykk raskt på pc og mac, printer ut, signerer og priser arbeidene opp i skyene og kaller det «original-grafikk», det burde det stilles spørsmål ved om er greit. Nettopp av disse grunnene synes jeg det er veldig viktig å fortelle om håndverket, at det er et fag og det krever mer enn et par apper, photoshop og en halvgod printer for å lage et ekte grafisk arbeide. Så takk til alle som kommer til meg og vil prate om kunst og teknikker og som ser ut til å verdsette at det er et stykke håndverk der det ligger et helt liv av øvelse bak.

Denne serien med sepia-fargede litografier laget jeg for å la tegningene stå rene og enkle, så selve streken kommer tydelig frem. Litografiene er laget på det fine verkstedet til Anders Fredriksen//Fredriksens Grafikk i Kristiansand

Motivformat 30 x 22 cm.
(Når trykket rammes inn vil målet være ca 52 x 43 cm, avhenging av rammevalg og passepartout)
Trykket på Arches Rives bomullspapir, 270 gram
Begrenset opplag på 100 stk.
Trykkene ligger i ARTshop

Ha en deilig høst alle sammen!

You must be logged in to post a comment.